Dakrenovatie

Dakrenovatie

Wist u dat een dakrenovatie vaak stukken goedkoper is dan het aanleggen van een nieuw daksysteem. Door tijdig de bestaande dakbedekking te vernieuwen of  tijdig uw dak te laten renoveren verlengt u de levensduur van uw dak.

Dit alles wanneer onderhoud aan uw dak niet meer voldoet!

Werkwijze,

Wanneer de bestaande dakbedekking ernstig veroudert is en mogelijk toe is aan vervanging. Dan is het belangrijk dat één en ander, goed op elkaar word afgestemd. Het is van belang dat we een duidelijk beeld krijgen van de kosten en de mogelijkheden. De uiteindelijke kosten voor het vernieuwen van bestaande dakbedekking of  een dakrenovatie worden mede bepaald door het type dak, de benodigde en noodzakelijke materialen en het totale dakoppervlak.

Het is geen overbodige luxe om vooraf een dakinspectie te laten uitvoeren om inzicht te krijgen in de onderhoudsstaat van u dak!

Ons advies:

Door tijdig een dakinspectie te laten uitvoeren, kunnen kleine gebreken in de dakbedekking vroegtijdig worden ontdekt. Schade aan de onderliggende dakconstructie door langdurige lekkage worden beperkt.

Het dak biedt ons bescherming tegen diverse weersinvloeden, zoals warmte, kou, wind en regen. Ons dak speelt dan ook een belangrijke rol als het gaat om de bouwkundige staat van de woning en is mede bepalend voor de uitstraling van de woning.

Voorkom onverwachte kosten en calamiteiten en laat tijdig het dak controleren !

Dakinspectie,

Een dakinspectie vraagt om kennis en inzicht in de kwaliteit van de aanwezige dakbedekking. Boks bouw en dakservice biedt u de mogelijkheid inzicht te krijgen in de onderhoudsstaat en de waterhuishouding van uw dak. Na een uitvoerige dakinspectie kunnen we u informeren over de condities van het huidige dakbedekkingssysteem en de eventuele noodzakelijke-/ benodigde werkzaamheden, zo zorgt u er altijd voor dat het dak zich in topconditie bevind.

Als huiseigenaar of  beheerder van een VvE kunt u met regelmaat geconfronteerd worden met terugkerende kosten voor dakonderhoud. Onvoorziene uitgaven en kosten komen in praktijk geregeld voor door onverwachte gebreken, die  mogelijk geralateerd zijn aan langdurige lekkages niet tijdig zijn opgemerkt.

Wacht niet te lang, stel niet langer uit maar vraag naar ons onderhoud-en dakadvies !

Dakisolatie

Wanneer er veel preventie onderhoudswerkzaamheden aan het dak moeten plaatsvinden is het tevens verstandig om ook te investeren in dakisolatie. U kunt hiermee jaarlijks profiteren van lagere energiekosten en direct genieten van een comfortabel binnenklimaat. Zo is isoleren van het dak ongetwijfeld één van de meest rendabele maatregelen.

Uw dak langs buiten isoleren is het meest effectief  omdat de dakisolatie niet onderbroken word. Zo voorkomt u een koudebrug die een negatieve invloed kan hebben op de totale isolatiewaarde. Daarbij is de  dakconstructie beter beschermd tegen vocht en weersinvloeden wanneer het dak vanaf de buitenzijde kan worden geïsoleerd.

Wilt u uw dak verduurzamen en direct besparen op uw energiekosten? 

Wij komen graag bij u langs om het huidige daksysteem te bekijken en de isolatiematregelen te bespreken.

pannendak

dakrenovatie

platte daken

dakrenovatie

situatieschets

dakinspectie

duurzame-renovatie

dakrenovatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op.