Kozijnen & Houtrot

Kozijnen

Boks bouw en dakservice is uw partner voor het leveren en plaatsen van  nieuwe kozijnen, ramen en deuren op maat, denk hierbij aan traditioneel hout, – kunstof  en/of  aluminium,  compleet inclusief glas en hang- / sluitwerk. Kozijnen zijn van groot belang voor het aanzien van iedere woning. Wij zorgen er voor dat uw nieuwe kozijnen perfect passen bij het karakter van uw woning. Goede kozijnen zijn een essentieel onderdeel van uw woning. Ze hebben een isolerende werking en dragen bij aan het wooncomfort. Vernieuwend zijn grote ramen en veel lichtinval.

Bent u van plan om te gaan bouwen of verbouwen? Dan is het van belang dat u zich verdiept in de verschillende mogelijkheden die er zijn onder kozijnen. Wij komen graag bij u langs voor een persoonlijk advies en kunnen voor u eventuele wensen en/of eisen in een voor u zo gunstig mogelijk resultaat uitwerken.

Soorten kozijnen

Traditionele kozijnen van Hout zijn nog steeds populair. Voor nieuwe kozijnen heeft u de keuzen uit verschillende materialen, het is van belang dat u zich vooraf verdiept in de soorten kozijnen. U heeft als voordeel bij het aanschaffen van nieuwe kozijnen dat u de gelegenheid heeft om het materiaal te laten aansluiten bij uw woonwensen.  Er moet bijvoorbeeld rekening gehouden worden met het onderhoud of de uitstraling van het materiaal.

U kunt kiezen uit de volgende materialen:

  • Houten kozijnen: natuurlijk materiaal, – warme uitstraling, – duurzaam mits goed onderhouden, bewerkbaar en veelzijdig
  • Kunststof kozijnen: inbraak veilig, – weinig onderhoud, – goede isolatie
  • Aluminium kozijnen: duurzaam, – weinig onderhoud, sterk materiaal, geschikt voor grote glasoppervlakken

Zijn uw bestaande kozijnen aan vervanging toe of kunnen deze nog worden hersteld?

Houtrot

Wanneer Kozijnen gedeeltelijk zijn aangetast door vocht dan wel houtrot is dit in sommige gevallen nog wel te repareren wanneer er direct actie wordt ondernomen.  Zo bespaart u onnodige kosten op de aanschaf van nieuwe kozijnen.

Houtrot is een veel voorkomend probleem zodra het verf-/ houtwerk is beschadigd. Door  goed schilderwerk en regelmatig onderhoud wordt de kans op houtrot aanzienlijk kleiner. Houtrot ontstaat doordat vocht indringt in het houtwerk waardoor schimmels ontstaan. Schimmels vreten zich een weg door het hout en kunnen onherstelbare schade aanrichten aan uw houtwerk.

Boks bouw en dakservice neemt u graag de zorg uit handen en kunnen na een grondige houtrot analyse, de bestaande situatie herstellen.

Wij zorgen ervoor dat het houtwerk van uw kozijnen, ramen en deuren weer houtrotvrij zijn. Tevens worden de houten delen na de herstel werkzaamheden weer overschildert waardoor het weer één geheel is.

Neem contact met ons op en laat u informeren over mogelijke houtrotherstel  of  schilderwerk!

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op.