Kozijnen

Kozijnen & houtrot

Kozijnen, ramen en deuren,

Boks bouw en dakservice is uw partner voor het leveren en plaatsen van uw nieuwe kozijnen, ramen en deuren op maat! U kunt hierbij denken aan traditioneel houten kozijnen , – kunstof  of  aluminium kozijnen,  compleet inclusief glas en hang- / sluitwerk.

Wij zorgen er voor dat nieuwe kozijnen perfect passen bij het karakter van de woning. Een goed kozijn is een essentieel onderdeel van de woning. Naast de isolerende werkingen en  het wooncomfort zijn nieuwe kozijnen van groot belang voor het aanzien van uw woning. Vernieuwend zijn grote ramen en veel lichtinval.

Bent u van plan om te gaan bouwen of verbouwen? Dan is het van belang dat u zich verdiept in de verschillende mogelijkheden die er zijn onder kozijnen. Wij komen graag bij u langs voor een persoonlijk advies en kunnen voor u eventuele wensen en/of eisen in een voor u zo gunstig mogelijk resultaat uitwerken.

Soorten kozijnen

Traditionele kozijnen van Hout zijn nog steeds populair. Voor nieuwe kozijnen heeft u de keuzen uit verschillende materialen, het is van belang dat u zich vooraf verdiept in de soorten kozijnen. U heeft als voordeel bij het aanschaffen van nieuwe kozijnen dat u de gelegenheid heeft om het materiaal te laten aansluiten bij uw woonwensen.  Er moet bijvoorbeeld rekening gehouden worden met het onderhoud of de uitstraling van het materiaal.

U kunt kiezen uit de volgende materialen:

  • Houten kozijnen: natuurlijk materiaal, – warme uitstraling, – duurzaam mits goed onderhouden, bewerkbaar en veelzijdig
  • Kunststof kozijnen: inbraak veilig, – weinig onderhoud, – goede isolatie
  • Aluminium kozijnen: duurzaam, – weinig onderhoud, sterk materiaal, geschikt voor grote glasoppervlakken

Zijn uw bestaande kozijnen aan vervanging toe of kunnen deze nog worden hersteld?

 

 

 

Houtrot

Wanneer Kozijnen gedeeltelijk zijn aangetast door vocht dan wel houtrot is dit in sommige gevallen nog wel te repareren wanneer er direct actie wordt ondernomen.  Zo bespaart u onnodige kosten op de aanschaf van nieuwe kozijnen.

Houtrot is een veel voorkomend probleem zodra het verf-/ houtwerk is beschadigd. Door  goed schilderwerk en regelmatig onderhoud wordt de kans op houtrot aanzienlijk kleiner. Houtrot ontstaat doordat vocht indringt in het houtwerk waardoor schimmels ontstaan. Schimmels vreten zich een weg door het hout en kunnen onherstelbare schade aanrichten aan uw houtwerk.

Boks bouw en dakservice neemt u graag de zorg uit handen en kunnen na een grondige houtrot analyse, de bestaande situatie herstellen.

Wij zorgen ervoor dat het houtwerk van uw kozijnen, ramen en deuren weer houtrotvrij zijn. Tevens worden de houten delen na de herstel werkzaamheden weer overschildert waardoor het weer één geheel is.

Neem contact met ons op en laat u informeren over mogelijke houtrotherstel  of  schilderwerk!

7
WP_20140630_13_37_38_Pro
08072010047
Herstel houtrot 5-5
renovatie kozijnstijl

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op.